De Categorieën

Beste corsowagen – De ontwerpers van 2016 kiezen zelf de beste corsowagen van 2016. Hiervoor ontvangen zij een persoonlijk stembiljet dat zij voor de tweede doorkomst moeten inleveren. Hierdoor staat de uitslag van deze verkiezing los van de uitslag en eventuele discussies na afloop van de officiële prijsuitreiking.
Corsokenner – Tijdens de maquettefeesten was er voor ieder gelegenheid om een corsopoule in te vullen. De persoon die dit als beste heeft gedaan, ontvangt dit jaar naast de geldprijs dus ook een Corsief Award.
Leukste corsoshirt – De unieke en vaak ludieke corsoshirts bepalen sinds de jaren ’90 het straatbeeld tijdens de feesten op corsozondag en -maandag. Het traditionele shirtje ruilen op maandag, waarbij het de kunst is om het leukste shirt of de shirt van de winnaar te bemachtigen, is een belangrijk onderdeel van de corsocultuur. Het beste corsoshirt verdient daarom een eigen award. Tot 1 oktober kun je foto’s insturen van het beste corsoshirt 2016.
De reddertjes in nood – Als de nood aan de corsoman-of vrouw is, en deelname aan het corso in gevaar komt door tijdgebrek, gebrek aan technische kennis of pech, zijn er gelukkig altijd redders in nood. Het sturen van extra tikkers in een tikweekend, experts van andere buurten die helpen met een technisch mankement, een buurtschap die materiaal en gereedschap levert voor een lastminute reparatie aan de wagen…. De redder in nood brengt buurtschappen samen en zorgt voor een betere, mooiere en completere corsobeleving. Tot 1 oktober 2016 kun jij jouw held of helden voordragen voor een award.
De grootste pechvogel – Een bouwer die op corsozondag uit de tent valt, een corsowagen die bij het uitrijden van de tent door zijn as zakt, een bloemenveld dat door externe omstandigheden minder dahlia’s oplevert. Corsief heeft een pleister op de wonden voor het grootste drama van 2016. Tot 1 oktober kunnen deelnemers worden aangedragen.
Grootste buffel – Slijpen, slopen, bouwen, schaven, lassen en dahlia’s rammelen. Alles kun je aan deze persoon overlaten, bovendien meestal de eerste en laatste die in de tent is. Geen klusje is hem of haar te zwaar, en het liefst zou deze persoon nog eigenhandig de wagen op corsowoensdag af willen breken. Tot 1 oktober 2016 kun je de Grootste Buffel nomineren. (Vergeet niet om een actiefoto van deze persoon mee te zenden)
Grootste feestbeest – Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is deze persoon meestal druk bezig met feesten en koei doen. Of het nu na een doordeweeks avondje bouwen is, of dat hij of zij tot in de late uurtjes op de bar in het Corsocafé staat: Gezelligheid is het motto en bier de verbindende factor. Nomineren kan tot 1 oktober 2016 (Vergeet niet om een actiefoto van deze persoon mee te zenden)
Papegaaiprijs – Ieder jaar rijden er weer wagens rond die verdacht veel op een bestaand ontwerp of kunstobject lijken. Speciaal voor napapegaaiers rijken we deze award uit. Maar let op: Ook kindercorsowagentjes mogen hiervoor genomineerd worden, want hoe vaak rijden er geen kleine napapegaaiers mee van de grote wagens? Nomineren van de wagen (of het wagentje) kan tot 1 oktober 2016. (Vergeet niet om een foto mee te zenden)
Wildste bloemenman – In weer en wind staat de bloemenman te harken en te schoffelen tussen de ontluikende dahlias, of een hoop stampei te maken op corsozaterdag omdat de Stolze von Berlin maar niet geleverd wordt. Maar hoe druk hij zich ook maakt, die wagen komt meestal wel af en kan hij opgelucht ademhalen. Was daar nu al die heisa voor nodig? Nomineer jouw favoriete bloemenman daarom vóór 1 oktober 2016 (Vergeet niet om een actiefoto van deze persoon mee te zenden)
EUREKA Eureka Award – Corsief reikt deze award dit jaar voor het eerst uit. Ieder jaar zijn er wel van die ‘Eureka!’-momentjes in de tent. Een hydraulische bieropener, gepimpte bloemenlift of alternatief lasapparaat. Nomineer het ‘Eureka!’-momentje van deze zomer waar zelfs Willie Wortel jaloers op zou zijn. Nomineren kan tot 1 oktober 2016. (Vergeet niet om een foto van de ‘uitvinding’ mee te zenden)