Laatste nummer

 
Jaargang 22 – nummer 1 – juni 2017
Ontwerpers Joeri Huijbregts en
Brian Boot zijn druk aan het
snijden aan hun maquette.
Foto: Mark Maas
 
 
 

Met in dit nummer:


Op de steiger met... Hans van Gils
arrow

Op de steiger met... Hans van Gils

Foto: Mark Maas
close
info:
Bouwer, ontwerper, bloemenman, bestuurslid en secretaris bij buurtschap Laer-Akkermolen, bestuurslid en vicevoorzitter van Stichting Corso Zundert: welke pet droeg Hans van Gils (55) niet in het corso? Het voorzitterschap van de Stichting zou de kroon op zijn werk kunnen zijn, maar hij besloot kortgeleden die stap niet te zetten.“Corsoliefde zit diep, maar mijn gezin en werk zijn nog net wat belangrijker.”
Voorbeschouwing corso 2016
arrow

Voorbeschouwing corso 2016

Illustratie: Astrid Graus
close
info:
U vraagt, wij draaien. Zo geeft het Zunderts ontwerpersgilde antwoord op de kritiek van het afgelopen jaar. De kiem van veel ontwerpen voor het aanstaande corso lijkt te zijn gelegd in het laatste juryrapport. Want volgens de vakjury voelden de vele dierenwagens als een reis terug in de tijd en het ontbrak in 2016 aan een verhaal wat een buurtschap had te vertellen.
DubbelDubbel
arrow

DubbelDubbel

Foto: Werner Pellis
close
info:
Het lijkt een jaarlijks terugkerende discussie te worden: voor wie is het corsofeest op zondag en maandag nu eigenlijk bedoeld? En kies je als buurtschap voor het massale van de feesttent of het kleinschalige van de kroegen? Corsief schoof aan de bar met twee jonge horecatijgers met ieder een eigen invalshoek: Bas Stoffelen van de commissie Horeca & Programmering en Bart Goos van Café Den Bels met het eigen Festival Belle Vue.
De tien jaar zijn bijna om…
arrow

De tien jaar zijn bijna om…

Illustratie: Delacourt van Beek
close
info:
Voor corsominnend Nederland past de corsotent zo’n vijf maanden per jaar in het straatbeeld. Ondanks het formaat zijn ze bijna onzichtbaar. Nou ja, behalve misschien Poteind en Laarheide…Voor bezoekers is dit anders, net als voor de omwonenden, die de hele zomer tegen een tent aan kijken of mogen genieten van Radio Valencia, hamerslagen op steigerbuizen en gierende slijptollen. Wat gebeurt er als zo’n buurtschap verhuist?