Corsief Awards

Op 1 november 2014 werden voor de eerste maal de Corsief Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend aan ontwerpers, buurtschappen, bouwers en vrijwilligers als blijk van waardering voor hun bijdrage aan het corso. Ook in 2017 zullen de Corsief Awards worden uitgereikt. Corsief hoopt met deze awards zowel de competitieve als de bindende elementen tussen de verschillende buurtschappen en commissies te benadrukken. Door de verschillende categorieën die zowel ludiek als serieus van aard zijn, maken alle buurtschappen kans om binnen hun buurt één of meerdere prijzen binnen te slepen.

 

 

 

 

 

Het proces is als volgt:

  • In diverse categoriën kan een voordracht voor een nominatie worden ingestuurd. Iedereen kan
    tot 1 oktober kandidaten aandragen voor de verschillende categorieën. Voor sommige nominaties is het van belang om behalve een goede motivatie, de nominatie tevens te voorzien van beeldmateriaal. (Denk hierbij aan de categorie voor ‘leukste duwer in het zicht’ of ‘mooiste corsoshirt’).
  • Begin oktober maakt Corsief de nominaties bekend. Op dat moment kunnen Corsief lezers en andere corsofanaten stemmen op hun favoriet.
  • Op 4 november zijn alle genomineerden, buurtschappen, commissieleden en geïnteresseerden uitgenodigd in ‘Bij ons… In Zundert’. Op deze avond zullen de Awards worden uitgereikt.

De Corsief Awards worden uitgereikt tijdens de herfstactiviteit van Corso Zundert. Dit jaar wordt de
live muziek verzorgd door Bigband Buzz. Tijdens dit evenement wordt ook de winnaar van de
fotowedstrijd bekend gemaakt en zijn de inzendingen te bezichtigen.