Laatste nummer

 
Jaargang 22 – nummer 3 – december 2017
Op de cover: Achtste prijs in de fotowedstrijd, maar winnaar van de Corsief-cover.
Foto: Anja van den Beemt
 
 
 

Met in dit nummer:


Juryleden als exportproduct
arrow

Juryleden als exportproduct

Illustratie: Erwin Leenaerts
close
info:
Van welke kant je Zundert ook binnen komt rijden: overal zie je links en rechts van de weg boomkwekerijen. Er zijn zo’n 250 bedrijven die bijna 1.900 hectaren ter beschikking hebben voor hun eindeloze rijen bomen en boompjes of voor kleine stekken in potten. Duizenden mensen zijn werkzaam in de boomkwekerijsector. Miljoenen bomen en planten vinden hun weg naar het buitenland met een gezamenlijke waarde van ongeveer 40 miljoen euro. Zundert als exportgemeente.
Op de steiger met... Mathijs Verdaasdonk
arrow

Op de steiger met... Mathijs Verdaasdonk

Foto: Mark Maas
close
info:
Hij is pas drieëntwintig jaar en bij zijn benoeming tot voorzitter werd hem toegefluisterd dat hij misschien wel de jongste voorzitter ooit van een buurtschap was. Mathijs Verdaasdonk staat inmiddels al meer dan drie jaar aan het roer van buurtschap Klein-Zundertse Heikant en kreeg met zijn buurtgenoten al enkele hoogte- en dieptepunten te verwerken.
Dubbel Dubbel
arrow

Dubbel Dubbel

Foto: Werner Pellis
close
info:
De corso’s in Valkenswaard en Zundert konden dit jaar via Omroep Brabant live worden bekeken. Duizenden mensen die konden meegenieten, thuis voor de buis. Al deze mensen horen ook het live verslag dat wordt gegeven bij het passeren van de stoet.
Nieuwe corsoambachten
arrow

Nieuwe corsoambachten

Illustratie: Gezienus Bruining
close
info:
In de zomer was het vakantie: dan begon je met bouwen. Je had een ontwerper, constructiemannen, buigers, lassers en plakkers. De ontwerper maakte het ontwerp: een tekening, soms een maquette. Het leven was overzichtelijk toen.