Laatste nummer

 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: Malou Evers

Met in dit nummer:

Op de steiger met...
arrow

Op de steiger met...

Foto: Malou Evers
close
info:
Op de hoek van Veldstraat en Prinsenstraat staat het huis waar Jac Marijnissen, in Zundert ook bekend als De Kruger, 80 jaar geleden geboren werd op de zondag van het derde bloemencorso. Het verhaal van een man bijna zo oud als het corso.
The Circle of Life
arrow

The Circle of Life

Foto: Jeanne van Oosterhout
close
info:
Corsief ziet in Corso Zundert 2019 een volledige levensloop met een potvis (zoek van dit dier de Engelse naam maar eens op), zuigelingen, kinderen, jongeren, liefde, passie, avontuur, reizen, het leven vieren, het ouder worden, hoogtepunten uit ons leven en uiteindelijk de dood die in meerdere ontwerpen een centrale rol speelt.
Zeven meningen die tellen
arrow

Zeven meningen die tellen

Foto's: Archief SBZ
close
info:
De jury gaat over vreugde en verdriet in het corso. Zonder hun mening geen uitslag, geen tranen of geen feest. De samenstelling wisselt regelmatig en ook dit jaar komen we een nieuw gezicht tegen. Maar wie zijn dat toch, de juryleden? En waarom zitten juist zij in de vakjury?
De route naar de Jubel 2.0
arrow

De route naar de Jubel 2.0

Illustraties: Gianni Ritchie
close
info:
De 'Zundertse Jubel' op de Markt voor de A-tribune is inmiddels tot één van de meest beeldbepalende en vaste onderdelen van het Zundertse bloemencorso gaan behoren. Maar dit jaar wordt er gebroken met de traditie en hebben stichting Bloemencorso Zundert (SBZ) en de Raad van Buurtschappen besloten om het jubelmoment naar het Oranjeplein te verhuizen en daar een extra tribune te plaatsen. Hoe verliep die route naar de Jubel 2.0?