Laatste nummer

 
Jaargang 22 – nummer 2 – oktober 2017
Op de cover: buurtschap Schijf met hun allereerste eerste prijs
‘Op handen gedragen’.
Foto: Malou Evers
 
 
 

Met in dit nummer:


Nabeschouwing Corso Zundert
arrow

Nabeschouwing Corso Zundert

Foto: Mark Maas
close
info:
Ooit in een nog niet eens zo heel erg ver verleden verscheen in Corsief een artikel over stromingen en stijlen in het corso. Een overzicht van trends die, in de loop van de corsogeschiedenis, waren gekomen en ook weer gegaan.Later hadden we het er binnen de redactie nog weleens over om hier een vervolg aan te geven. Maar zoals zo ongeveer bij alles in de zeroes en tennies wisselden veranderingen te snel en waren ze te vluchtig om, op beweging na, daadwerkelijk van een trend te kunnen spreken.
Corsief Awards 2017
arrow

Corsief Awards 2017

close
info:
Wanneer de behaalde prijzen worden gekoesterd, de dahliaknollen in hun kisten ronken en het tentzeil weer opgerold is, wordt het tijd om terug te kijken op het afgelopen corsojaar. Na de uitreiking voor de beste corsofoto op 4 november is vlak daarna de microfoon aan Corsief om de jaarlijkse Corsief Awards uit te reiken. Dit jaar voor de vierde keer én dit maal onder begeleiding en performances van Bigband BuZz.
De jury onder de loep
arrow

De jury onder de loep

Foto: Werner Pellis
close
info:
Voor Corso Zundert is er, buiten het weer misschien, geen enkele factor te bedenken die een grotere impact op het corso kan hebben dan de jury, de manier van jureren en tenslotte het rapport. De jury heeft een curieuze functie binnen het bloemencorso gekregen, maar hoe zit het met die rol en hoe bepalend is die?
Expeditie Zolav
arrow

Expeditie Zolav

Foto: Werner Pellis
close
info:
Dit is de laatste column van Olav den Ridder (36), beter bekend als Zolav en corsomauwer in hart en nieren. Oud-ontwerper, bouwer bij Molenstraat en tevens actief bij Hooiland in Lichtenvoorde, maar bovenal fan van het corsogevoel in het algemeen.