Redactie

Werner Pellis

Werner Pellis

Voorzitter

Werner was in 1995 betrokken bij de oprichting. Hij was actief als redacteur en fotograaf en ontving bij zijn vertrek in 2021 een erelidmaatschap voor zijn inzet. Nu is hij terug als voorzitter. Werner bouwt bij Buurtschap Tiggelaar, heeft een aantal ontwerpen op zijn naam staan én is 2-voudig winnaar van de corsokennisquiz.

Ronald van Loon

Ronald van Loon

Redacteur

Ronald van Loon zit sinds de oprichtings-vergadering in december 1995 bij de Corsiefredactie. In het corso ontwerpt hij met regelmaat wagens. De laatste jaren samen met Martin Straver en Dave Roelands. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij een akoestisch adviesbureau.

Johan van Trijp

Johan van Trijp

Redacteur

Johan van Trijp is een van de oprichters van Corsief. Nadat hij een aantal jaren druk was met andere corsogerelateerde zaken is hij sinds een paar jaar weer terug bij Corsief. Johan is een gerenommeerd ontwerper voor o.a corso Zundert en corso Tiel en ontwerpt tegenwoordig met name voor buurtschap Tiggelaar.

Jeroen Vriends

Jeroen Vriends

Redacteur

Jeroen Vriends is in september 2009 lid geworden van de redactie van Corsief. Hij houdt zich met name bezig met het schrijven van artikelen en is van 2014 tot en met 2021 bestuurslid van Corsief geweest, in de rol van secretaris en penningmeester. Buiten het corso is Jeroen leraar in het voortgezet onderwijs.

Miranda Eiting

Miranda Eiting

Eindredacteur & Redacteur

Miranda Eiting is sinds juni 2012 actief bij Corsief als schrijver. Daarnaast houd ze zich samen met Paul Bastiaansen bezig met de internationale en nationale betrekkingen rondom het Cultureel erfgoed namens Stichting Bloemencorso Zundert. Miranda bouwt al van kleins af aan bij buurtschap Tiggelaar. Als Miranda niet met het corso bezig is werkt ze bij Landal GreenParks als Financial Controller.

Guus Arnouts

Guus Arnouts

Hoofdredacteur, Redacteur & Socials

Guus Arnouts is redacteur sinds 2014 en vanaf 2019 hoofdredacteur van Corsief. Hij is niet zozeer een bouwer, maar heeft wel een grote passie om over het evenement, de historie en tradities van het bloemencorso te schrijven. Artikelen met wat meer diepgang zijn meer zijn ding, met de journalistieke kernwaardes en de bladformule in het oog houdend.

Ton Biemans

Ton Biemans

Eindredacteur & Redacteur

Ton is sinds 2015 lid van de Corsiefredactie. Van 2001 t/m 2016 liet hij als omroeper de winnende corsowagen stoppen op de Markt. Jarenlang zwaaide hij de scepter in Cultureel Centrum de Schattelijn in Geertruidenberg, maar sinds zijn pensioen blijft hij op verschillende vlakken bezig met theater.

Brian Boot

Brian Boot

Beeldredacteur

Brian Boot is sinds 2017 lid van de redactie. In het dagelijks leven is hij grafisch vormgever. Brian heeft diverse ontwerpen voor corso Zundert op de straat gezet, zowel bij Laarheide als bij Rijsbergen.

Yuri Dils

Yuri Dils

Beeldredacteur

Yuri maakt sinds 2019 deel uit van de redactie. Samen met Brian & Janneke is hij verantwoordelijk voor de opmaak van het blad. Daarnaast ontwerpt Yuri corsowagens voor o.a. buurtschap Raamberg, Poteind en de Berk.

Eric Elich

Eric Elich

Redacteur

Eric Elich is grafisch ontwerper, illustrator, rechtbanktekenaar afgestuurd aan de kunstacademie Sint Joost in Breda, waar hij via oud jurylid Fritz Schremmer bekend werd met het corso in al zijn facetten. Hij is onder andere erg actief in de Bergse Vastenavend. Eric werkt voor BN/De Stem en Algemeen Dagblad. Sinds 2008 is hij als vriend verbonden aan buurtschap ’t Stuk.

Janneke van Veltom

Janneke van Veltom

Beeldredacteur, Webredacteur & Socials

Janneke is sinds 2019 lid van de redactie. Vanwege haar studie in ICT en Media Design werden haar taken al snel uitgebreid naar zowel de beeldredactie als de webomgeving. Daarnaast is ze onderdeel van het socials team. Janneke bouwt sinds 2008 corso bij buurtschap Laarheide.

Michel Staes

Michel Staes

Redacteur

Michel is sinds 2021 lid van de Corsief redactie. Zijn corsoavonturen in Zundert begonnen in 1988 bij buurtschap Klein Zundert. Michel was vaste deelnemer aan het corso van Blankenberge van 1985 tot 2022. Michel ontwierp samen met zijn team 116 wagens voor de corso’s van Mechelen en Blankenberge, is lid van het artistiek comité van de vijfjaarlijkse historische Geitenstoet Wilrijk (Antwerpen), en deelnemer aan andere historische stoeten en processies, in Vlaanderen en in Den Bosch.

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw

Penningmeester

Karen kwam in 2017 voor het eerst van haar leven in een corsotent en keek haar ogen uit. Een jaar later ging ze samenwonen in Zundert en ging ze regelmatig mee bouwen. Bij Corsief is ze in april 2021 gaan helpen met de abonnement administratie en kort daarna penningmeester geworden.

Astrid Graus

Astrid Graus

Beeldredactie

Astrid is lid van de beeldredactie vanaf maart 2022, maar is geen onbekende van de Corsief. Vaker verschenen haar illustraties in eerdere Corsiefs.

Erwin Martens

Erwin Martens

Secretariaat

Erwin is sinds 2022 lid van de redactie. In vele Corsiefs verschenen zijn foto’s al regelmatig en sinds 2022 zit hij in het bestuur als secretaris. Erwin is geen actief corsobouwer, maar zit naast Corsief in de commissie Publiciteit & Sponsoring van Stichting Bloemencorso Zundert. In het dagelijks leven werkt Erwin in de ICT voor het onderwijs en in het weekend met zijn fotocamera regelmatig te vinden op evenementen in de omgeving.

Kris Verdonk

Kris Verdonk

Redacteur

Kris Verdonk is sinds 2023 lid van de redactie. Kris bouwt bij buurtschap ‘t Kapelleke. Kris schrijft Freelance voor BN de Stem als sportredacteur.

Jetske Bon

Jetske Bon

Redacteur

Jetske is lid van de redactie sinds 2023. Jetske bouwt bij buurtschap Tiggelaar en actief in de politiek voor D66.